Notícies

Titular notícies

Aprovada la proposició de llei sobre l’ELA al Congrés dels Diputats

Dimecres 9 Març 2022


El dimarts 8 de març, es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics del Congrés dels Diputats la Proposició de Llei sobre l’ELA. Aquesta és un pas més per garantir que totes les persones afectades d’ELA, així com les seves famílies, puguin accedir a ajudes, reconeixements, recursos i atencions necessaris per tenir la millor qualitat de vida possible.

Més en concret, aquesta proposició de llei exposa que les persones que tinguin un diagnòstic d’ELA/MMN se’ls hi reconeixerà el 33% de grau de discapacitat de  manera automàtica, per així poder accedir a la cartera de recursos i serveis especialitzats que ofereix aquest grau de manera inmediata. L’escrit també contempla l’accés al bo social si la persona afectada utilitza ventilació mecànica (tant invasiva com no invasiva), així com l’accés a diferents serveis específics a domicili segons les seves necessitats. La iniciativa també planteja l’aplicació de mesures per altres persones diagnosticades de malalties cròniques, neurodegeneratives i autoimmunes.

Una vegada superat aquest primer examen parlamentari, el text serà remès a la comissió competent i s’obrirà el termini de presentació d’esmenes. En cas de presentar-se esmenes a la totalitat, el text haurà de superar el debat de totalitat davant del Ple. Posteriorment, la iniciativa continuarà la tramitació en ponència i comissió.

Aquesta proposició es un gran pas pel reconeixement i visibilitat de les persones afectades d’ELA i les seves famílies, així com perquè aquestes puguin accedir, a tot l’estat espanyol, a una atenció específica, especialitzada i igual que els ajudi a tenir una vida de qualitat i digne.
 

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm