Notícies

Titular notícies

JA ESTAN OBERTES ELS AJUTS PUA: AJUDES D’ATENCIÓ SOCIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT

Dijous 29 Juny 2017


Us informem que ja estan obertes les ajudes PUA (ajudes d’atenció social per a persones amb discapacitat). Aquests ajuts van destinats a pagar econòmicament aquelles ajudes tècniques que s’hagin comprat durant aquest any per poder facilitat l’autonomia personal. Heu de pensar que per cobrar aquest ajut s’ha de presentar la factura del material, per tant s’ha d’haver comprat prèviament. Els ajuts son per obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació de vehicle, i ajuts per a l’autonomia personal i la comunicació (queda exclosa la butaca elèctrica).

Per poder accedir cal:
 
  • Estar empadronat i tenir residència legal en un municipi de Catalunya durant cinc anys, dos dels quals han de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Tenir reconegut el grau de discapacitat igual o superior al 33% abans dels 65 anys, o haver presentat la sol·licitud. O bé ser beneficiari d’una pensió d’incapacitat.
  • L’ajuda estarà condicionada als ingressos econòmics de la persona beneficiaria (si cobreu una gran invalidesa només es compte el 100% de la base de cotització). Per accedir al 100% de l’ajut no es pot cobrar més de 853.68 €/mes, per cobrar el 75% de l’ajut no es pot cobrar més de 1422.8 €/mes, per cobrar el 50% de l’ajut no es pot cobrar més de 1707.36 €/mes. Si es cobra més de 1707.36 €/mes, l’ajut serà del 25 %. Tot i així, si al domicili conviuen familiars a càrrec, el barem és més alt.

Si valoreu que voleu demanar aquest ajut us podeu posar en contacte amb nosaltres abans del 15 de juliol perquè us facilitem la informació més detallada (com i on presentar el tràmit, què demanar, documentació que s’ha de presentar, etc.). El termini per presentar l’ajuda finalitza el 2 d’agost.
 

 

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm