Notícies

Titular notícies

ENTREVISTA A MONTSE TRULLEN – RESPONSABLE VOLUNTARIAT FUNDACIÓ MIQUEL VALLS A TERRES DE L’EBRE

Divendres 10 Gener 2020


La Montse Trullen és voluntària de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls des de fa anys, ha impulsat amb l’ajuda d’altres familiars i persones involucrades de la zona de Terres de l’Ebre, el grup de voluntaris de la Fundació a les comarques ebrenques (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.)

Donem les gràcies a la Montse per tota la feina que fa per ajudar-nos i aprofitem per agrair a tots els voluntaris de la Fundació d’arreu del territori tot el que fan per nosaltres i pels afectats d’ELA i les seves famílies!

 • Per què vas voler ser voluntària de la Fundació?
Al 2009, van diagnosticar la malaltia ELA a la meva germana i fins aquell moment la desconeixia. Davant d’una malaltia que no te cura i tant cruel, necessitava fer alguna cosa.
A partir d’aquí, l’especialista ens va donar a conèixer la  Fundació Miquel Valls que és l’única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que dona suport a tots els nivells, tant al domicili com al hospital.
 
 • Com va sorgir el grup de voluntaris de la Fundació Miquel Valls a Terres de l’Ebre?
      Ens vam anar coneixent a partir d’esdeveniments solidaris i de sensibilització que anaven  sorgint al territori. A través de les xarxes socials i de la Fundació vam contactar amb altres famílies. Som un GRAN  grup  format per familiars de persones que han patit l’ELA i/o que ho han viscut de molt a prop . També estem en contacte amb voluntaris i famílies de Tarragona per donar-nos suport.
 
 • Quines activitats feu per ajudar als afectats d’ELA de Terres de l’Ebre i a la Fundació Miquel Valls?
 En realitzem vàries i bastant diferents, totes per donar suport a les persones afectades i a la Fundació:
 • Fem arribar la informació de tot el suport que dóna la Fundació Miquel Valls a persones afectades i familiars, a tots els nivells: Departament de Salut, Consells Comarcals, Ajuntaments, ... de tot el nostre territori.
 • Realitzem trobades entre els voluntaris i també la Fundació a un espai que ens ha cedit l’Ajuntament de Roquetes.
 • Donem suport a activitats solidaries: musicals, culturals, esportives, publicacions de la zona, etc.
 • Anem a xerrades i col·laborem en treballs de recerca de l’àmbit educatiu quan ens ho demanen.
 • Participem a activitats esportives importants amb un component solidari
 • Anem a fires solidàries on fem difusió dels projectes que realitzem nosaltres i també l’entitat en general.
 • Donem suport a persones que sol·liciten de la nostra col·laboració , a través de la Fundació. 
 
Totes aquestes activitats les realitzem bàsicament a Terres de l’Ebre, tot i així, i per proximitat també ens movem, quan és necessari, a altres comarques de la província de Tarragona.
 
 • Com us organitzeu els voluntaris de la zona?
Som un grup molt divers i en funció de la disponibilitatde cadascú fem unes tasques o altres. Tenim un grup de whatsapp i facebook. El grup de whatsapp ens ajuda molt a notificar i donar avisos. D’altra banda, el facebook, hi ha persones del grup dedicades a anar actualitzantesdeveniments, noticies, etc. A cada comarca hi ha voluntaris, això facilita la proximitat a totes les famílies del nostre territori.
 
 • Què ha de fer una persona que vulgui ser voluntària de la Fundació Miquel Valls?
 Contactar amb la Fundació, trucant a 93 766 59 69, escrivint a la web o a les xarxes socials. Si aquesta persona és de la zona de Terres de l’Ebre pot contactar també directament amb el grup de voluntaris a Terres de l’Ebre, per facebook: Voluntaris ELA Terres de l’Ebre. (www.facebook.com/fundaciomiquelvalls.terresdelebre)
 
Des d’aquí animem a formar part d’aquest gran grup de persones voluntàries. Qualsevol iniciativa que ens proposen per l’ELA, nosaltres allí estem. Fes un gest per l’ELA!
 

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm