Notícies

Titular notícies

S’OBRE EL TERMINI PER SOL·LICITAR ELS AJUTS PUA (PRESTACIÓ D’ATENCIÓ SOCIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT)

Divendres 28 Juny 2019


Des de la Fundació Miquel Valls us informem que ja s’han obert els ajuts de prestació PUA de la Generalitat de Catalunya (prestació d’atenció social per a persones amb discapacitat). Aquestes prestacions van destinades a pagar econòmicament aquelles ajudes tècniques que s’hagin comprat durant aquest any per tal de poder facilitar l’autonomia personal. Heu de pensar que, per cobrar aquest ajut s’ha de presentar la factura del material i, per tant, aquest s’ha d’haver comprat prèviament. Les prestacions són per obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació de vehicle i ajudes per a l’autonomia personal i comunicació (aquí queda exclosa la butaca elèctrica).Per poder accedir-hi s’han de complir els següents requisits:
 
  • Estar empadronat i tenir residència legal en un municipi de Catalunya durant cinc anys, dos dels quals han de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Tenir reconegut el grau de discapacitat igual o superior al 33% abans dels 65 anys o haver presentat la sol·licitud abans de la publicació de la convocatòria. A més, si ets beneficiari d’una pensió d’incapacitat laboral també podràs tenir-hi accés.
  •  La prestació estarà condicionada als ingressos econòmics de la persona beneficiària (si cobreu una gran invalidesa només es compta el 100% de la base de cotització). Per accedir al 100% de l’ajut no es pot cobrar més de 853,68 €/mes, per cobrar el 75% de l’ajut no es pot cobrar més de 1.422,8 €/mes, per cobrar el 50% de l’ajut no es pot cobrar més de 1.707,36 €/mes. Si es cobra més de 1.707,36 €/mes, l’ajut serà del 25 %. Tot i així, si en el domicili hi conviuen familiars a càrrec de la persona que realitza la sol·licitud, el barem és més alt. 
 
Si valoreu que voleu demanar aquesta prestació us podeu posar en contacte amb les professionals de la Fundació abans del 9 d’agost perquè us facilitem la informació més detallada (com i on presentar el tràmit, què demanar i documentació a presentar). El termini per presentar l’ajuda finalitza el 19 d’agost.

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm