Notícies

Titular notícies

LA MARATÓ DE TV3 2019 ES CENTRARÀ EN LES MALALTIES MINORITÀRIES

Dimarts 26 Febrer 2019


A la setmana del Dia Internacional de les malalties minoritàries, que es celebra cada 28 de febrer, la Marató de TV3 ha anunciat que aquest programa destinat a recaptar fons any a any per la investigació i visualització de diferents malalties que afecten a la societat, aquest any 2019 es centrarà amb les malalties minoritàries, com per exemple ho és l’ELA i les malalties de la motoneurona relacionades.

Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària de qualsevol tipus: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de mig milió a Catalunya. Moltes d'aquestes malalties són patologies greuscròniques discapacitants que a més, a vegades, no estan diagnosticades per la complexitat i el desconeixement de la seva existència.


Segons els experts, disposar de proves per fer el diagnòstic i de tractaments eficients i segurs són dos dels objectius més urgents relacionats amb les malalties minoritàries, que els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar.

Aquest programa es podrà veure el dia 15 de desembre durant tot el dia a TV3 i escoltar per Catalunya Ràdio. Des de 1992, La Marató ha recaptat més de 183 milions d'euros per diferents malalties gràcies a totes les persones que han volgut fer un donatiu de manera solidària ja sigui particularment, en grup, organitzant una iniciativa, una activitat benèfica, etc.

Esperem que aquest any, igual que els anteriors, la Marató sigui un èxit de solidaritat!
 

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm