Notícies

Titular notícies

JA POTS VEURE EN VIDEO TOTA L’AULAELA “ESTAT ACTUAL DE LA MALALTIA DE LA MOTONEURONA I EL SEU TRACTAMENT”

Dijous 22 Març 2018


El passat 7 de març va tenir lloc a l’hospital Universitari de Bellvitge l’AulaELA organitzada per la Unitat Funcional de Motoneurona. Aquesta trobada portava per nom “Estat actual de la malaltia de la motoneurona. Nous tractaments: del s. XIX al 2018” i el seu objectiu era explicar a afectats, cuidadors, professionals i tothom que estigués interessat en l’ELA/MMN l’actualitat de la malaltia, la investigació d’aquesta, medicaments que estan sorgint i respondre tots els dubtes i qüestions que hi pogués haver entre els assistents.

Us deixem amb 5 vídeos de les diferents exposicions penjats gràcies al Hospital Universitari de Bellvitge, esperem que trobeu interessant el contingut.


La Dra. Povedano, coordinadora de l’equip de la Unitat Funcional de la Motoneurona, obre l’AulaELA amb l’explicació sobre la complexitat i variabilitat de l’ELA i les diferents malalties de la motoneurona destacant que es necessiten biomarcadors per realitzar un diagnòstic precoç de la malaltia.
 


 
La Dra. Farrero, del servei de pneumologia, presenta l’assaig clínic REFALS relacionat amb el fàrmac Levosimendan  que es portarà a terme a 13 països diferents estudiant si millora la funció respiratòria dels pacients.

 
 


El Dr. Paipa, del servei de neurologia, ens exposa els diferents resultats que estan sorgint dels assaigs amb el fàrmac Masitinib.

 

 

Pilar Hereu, del servei de Farmacologia Clínica, conclou les exposicions de l’Aula ELA amb una explicació de quin és el rol i els criteris de les diferents agències reguladores per l’aprovació de nous fàrmacs i la importància que tenen cada cop més els pacients.

 
 


Per finalitzar l’AulaELA “Estat actual de la malaltia de la motoneurona. Nous tractaments: del s. XIX al 2018” es va obrir un torn de preguntes dels assistents que van ser respostes pels diferents professionals.

 


 

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls